06 18272434 info@isoltras.nl
Selecteer een pagina

Materialen

Hier vindt u alles over de Materialen waar Isoltras mee werkt

  • Doeksoorten
  • Vulling
  • Bevestiging

Doeksoorten voor de Isolatiematrassen

Glas- en synthetische weefsels
Er is een groot aanbod van glas- en synthetische weefsels, welke voor allerlei toepassingen gebruikt worden. De keuze voor een weefsel wordt bepaald aan de hand van de eigenschappen van het weefsel, het gewicht per m2, wijze waarop het weefsel
geweven is en de afwerking.
Glasweefsel kan worden afgewerkt met een coating, zoals Siliconen, PU (polyurethaan), PTFE (teflon), etc.

Vulling van de Isolatiematrassen

ProRox LF 970 is een licht gebonden, geïmpregneerde steenwolmat. Thermische en akoestische isolatie in één.
Rockwool steenwolisolatie beschermt de installaties tegen warmteverlies.
Naaldvilt is een mechanisch (in plaats van organisch) gebonden glasvezel isolatiedeken een 100% E-glasvezelmat, is vervaardigd in web vorm en mechanisch aan elkaar genaaid om een dikte van 6,12 en 25 mm te vormen.
Er zijn geen bindmiddelen in de mat.

Bevestigingshaakjes en nieten voor de Isolatiematrassen

Metalen haken zijn ontwikkeld die in combinatie met de mechanische uitrusting en nietjes – de manier van sluiten van de isolatiematrassen moderniseerden.
Deze haken maken het mogelijk de isolatie matrassen probleemloos te monteren en zo nodig weer makkelijk te demonteren. Dit betekent dat ze in geval van reparaties, onderhoud en wijzigingen aan het leidingnet, de isolatiematrassen weer opnieuw kunnen worden gemonteerd.

Doeksoorten voor de isolatiematrassen

Glas- en synthetische weefsels
De keus van het te gebruiken weefsels is afhankelijk van de volgende punten :

N

Temperatuur van het te isoleren object

van 0 °C tot 1.000 °C

N

Medium waardoor het object verwarmd wordt

Uitlaatgassen, stoom, cv, thermische olie, etc.

N

Externe omstandigheden ter plaatse van het object

vocht, vuil, vet, stof, zuren, etc.

N

Locatie van het project

Binnen of Buiten

Er is een groot aanbod van glas- en synthetische weefsels, welke voor allerlei toepassingen gebruikt worden. De keuze vooreen weefsel wordt bepaald aan de hand van de eigenschappen van het weefsel, het gewicht per m2, wijze waarop het weefsel geweven is en de afwerking. Glasweefsel kan worden afgewerkt met een coating, zoals Siliconen, PU (polyurethaan), PTFE (teflon), etc.
Daarnaast zijn er ook glasweefsels waarop een aluminiumfolie wordt geplakt (cacheren) en weefsel dat door een bad wordt gehaald met een finish met als doel de temperatuursbestendigheid van het glasweefsel te verhogen en rafelen te verminderen.
Bij de synthetische weefsels wordt vaak gebruik gemaakt van een neutraal basis weefsel, dit om de specifieke eigenschappen te behouden. Naast glasweefsels, zijn er ook nog speciale weefsels voor > 500 °C, zoals veredelt E-Glas, silicaweefsel en keramischweefsel. Deze materialen worden echter in mindere mate toegepast.

Vulling van de Isolatiematrassen

N

Rockwool

ProRox LF 970 is een licht gebonden, geïmpregneerde steenwolmat. Thermische en akoestische isolatie in één.
Rockwool steenwolisolatie beschermt de installaties tegen warmteverlies.
Naast thermisch comfort biedt Rockwool steenwol ook andere voordelen.
Rockwool steenwolisolatie zorgt voor brandveiligheid en het reduceert geluid en biedt hierdoor akoestisch comfort.
Gedurende de zeer lange levensduur krimpen Rockwool producten niet en zetten niet uit, waardoor het ontstaan vankoudebruggen tot in lengte van jaren wordt voorkomen.
Daarnaast is Rockwool onbrandbaar, veroorzaakt vrijwel geen rookontwikkeling en geen giftige gassen bij brand.
Bestand tegen temperaturen tot 750°C. Waterafstotend, chemisch neutraal en veroorzaakt of bevordert geen corrosie,geen voedingsbodem voor schimmels en andere organisme.

N

Naaldvilt

De algemene overgang van asbest naar glasvezels heeft geleid tot een steeds breder scala aan toepassingen voor glasnaaldvilt.
Naaldvilt is een mechanisch (in plaats van organisch) gebonden glasvezel isolatiedeken een 100% E-glasvezelmat, is vervaardigd in web vorm en mechanisch aan elkaar genaaid om een dikte van 6,12 en 25 mm te vormen.
Er zijn geen bindmiddelen in de mat.
In plaats daarvan zijn lange textielvezels nauwkeurig gehakt om maximale dichtheid, hoge isolatie en sterke fysieke eigenschappen te bieden bij temperaturen tot 648 ºC.
Naaldvilt is niet corrosief, niet brandbaar, niet alkalisch en chemisch stabiel.
Zijn uitstekende hittebestendig, flexibiliteit en lage thermische geleidbaarheid maken naaldvilt een effectieve vervanging voor asbestmatten, vuurvast papier en andere soortgelijke producten.
Naaldvilt wordt gebruikt om steeds complexere toepassingen in olieraffinaderijen, stoom- en gasturbines, uitlaatsystemenen op dieselsleepboten, tankschepen, kustwacht- / marineschepen en plezierjachten op te lossen.

Bevestiginshaakjes en nieten voor isolatiematrassen

Metalen haken zijn ontwikkeld die in combinatie met de mechanische uitrusting en nietjes de manier vansluiten van de isolatiematrassen moderniseerden.

Deze haken maken het mogelijk de isolatie matrassen probleemloos te monteren en zo nodig weer makkelijkte demonteren. Dit betekent dat ze in geval van reparaties, onderhoud en wijzigingen aan het leidingnet,deisolatiematrassen weer opnieuw kunnen worden gemonteerd.

Deze haken zijn verkrijgbaar in gegalvaniseerde, messing en roestvrijstalen versies.
De apparatuur om de haken te installeren is gebaseerd op persluchtapparatuur.

Isoltras Contact gegevens

Dave Dobbenga Isoltras KVK: 76890163

(+31) 06 18 27 24 34

info@isoltras.nl

Middenhavenstraat 40 - 01 1976 CM IJmuiden